top of page

Biografi

Norsk vise-pop sanger og låtskriver.

_DSC7117_pp_pe2_edited.jpg

Hege Turøy byr på nydelig vise-pop av det varme slaget.

På dialekt fremfører hun sjelfulle låter som går rett til hjertet på lytteren, med tekster basert på livets små og store hendelser.

Formidlergleden og den varme tilstedeværelsen i vokalen skinner gjennom, og den klokkeklare stemmen hennes har blitt ett varemerke på livekonserter .

Hege begynte tidlig å skrive låter. «Det å skrive musikk er for meg er en viktig del av identiteten min. Det er noe som har fulgt meg siden jeg var 7 år, og det er på mange måter slik jeg får bearbeidet tankene og følelsene mine. Jeg skriver ofte låter om sterke opplevelser jeg er vitne til på nært hold, både på godt og vondt.» Det er ingen hemmelighet at Hege er opptatt av de små og nære tingene i livet, og låtene hennes handler gjerne om å leve i nuet og nyte øyeblikket.

Hege gav ut sitt debuat album i 2001. "Finally!, som gjorde det bra på "Norsktoppen! Hele 14 uker inne på listen med låten "Love isn't easy" kapret hun lytterene sine stemmer. Hun ble også stemt opp på 1. plass.

Hun har siden gitt ut ett minialbum "Eg vet", som også hadde en låt i 12 uker på Norsktoppen, den fikk også flere 1.plasser.

Det var på dette albumet Turøy gikk over fra engelsk til norsk, og har aldri sett seg tilbake.

Da hun begynte å skrive på norsk, var det få kvinnelige artister i hennes sjanger hun kunne se til som inspirasjon, så hun lagde låtene sine ut ifra egne følelser og viste seg rakst å være ett naturtalent på norske tekster.

I 2009 gav hun ut minialbumet "Julestemning", videoen til låten "Vinternatt" spiltes utallige ganger på Svisj NRK den julen, stemt frem av tv seerne.

Hun har gitt ut flere radio-singler,som har fått mye spilletid på radio. Blant annet " Ingenting",på NRK-Hordaland, " Som en vind" som ble a-listet på Ordentlig radio. "Natten e vår".

Hege har turnert og besøkt bl. a  Ekstrem Veko på Voss, Sjøhuset på Mandal, Josefine visescene i Oslo, Tre Brør i Voss, Jaunsen i Granvin, Sykkel VM, Stafett for livet Askøy, Ricks Bergen, Madam Felle Bergen, De voksne herrers orkester, Ymse. Musikkfest Bergen, Musikkfest Oslo, for å nevne noe.

Hun har vært å se på bl.a. God Morgen Norge Tv2, Talentiaden NRK 1, Nitimen NRK, Lyden av Lørdag NRK, Artistfrokost på Ordentlig radio, Musikkpraten på Ordentlig radio.

I september 2017 gav hun ut minialbumet  "God nok": Tanken bak albumet var å presentere ett album basert på vokal og gitar som ligner mer på live varianten av musikken til Hege. I juli 2017 reiste Hege til Praha og det legendariske Sono records, hvor hun mikset og mastret albumet sitt.

Hun har også fått den prisbelønnete tjekkiske pianisten Beata Hlaveková med på platen sammen med bassist Milan Cimfe, som har tidligere jobbet med artister som David Bowie, Nazaret, Linkin Park, Joss Stone, Hellbillies.

I Desember 2020 gav hun ut julesangen "Vintersang" med den prisbelønte pianisten Beata Hlavenkova på piano og Jan Tore Ness fra Mors kjeller plateselskap.

26 juli 2021, gav Hege ut  en remix av publikums favoritten "Ingenting". som har passert 100 000 streams på Spotify.

Høsten 2022 er Hege i full gang med innspillinger av sitt neste minialbum. Første singel kommer i begynnelsen av 2023,  og hun gleder seg veldig over nytt musikalsk samarbeid, med ett av de største platestudioene på Østlandet.

bottom of page